Home Nieuws Onderzoeksrapport folk-, volks- en werelddans

Onderzoeksrapport folk-, volks- en werelddans

Ontdek de wereld van folk-, volks- en werelddans in dit rapport en krijg antwoord op vragen als: Wie maakt deel uit van deze gemeenschappen? Hoe worden de dansen doorgegeven? Waarom spelen ze een belangrijke rol in onze samenleving? Wat gaat er goed en wat kan beter om deze dansen te borgen voor de toekomst?

Boombalfestival 2021

CEMPER voert een onderzoek naar folk‑, volks- en werelddans in Vlaanderen en de manieren waarop deze tradities doorgegeven kunnen worden aan toekomstige generaties. In het kader van dit onderzoek hebben we een enquête verspreid via verschillende kanalen, waarop we 75 antwoorden ontvingen. Daarnaast deden we 11 individuele interviews en een rondetafelgesprek. We willen alle deelnemers hartelijk bedanken voor hun waardevolle bijdragen.

Alle resultaten verwerkten we in een rapport. Het rapport biedt inzicht in de sociale danspraktijken in Vlaanderen en belicht wat volgens de respondenten goed gaat en wat beter kan om folk‑, volks- en werelddans in Vlaanderen te borgen.

Nu gaan we met een werkgroep verder aan de slag met het rapport om gezamenlijk acties te bedenken die bijdragen aan een duurzame toekomst van sociale dans in Vlaanderen. Wil jij graag deel uitmaken van deze werkgroep?

Heb je opmerkingen of vragen over dit rapport, de vervolgstappen, of over immaterieel erfgoed in het algemeen? Neem dan gerust contact met ons op.

07-06-2024

Ook interessant

27 mei 2024

Jouw dans in de kijker?

Ben jij betrokken bij een dans en heb je interesse om die in de kijker te zetten? Dit jaar zet CEMPER zich in om diverse dansen zichtbaar te maken op…
Lees meer
24 mei 2024

Al zingend leren over immaterieel erfgoed

Tijdens de erfgoedweken trok onze collega Debora Plouy als erfgoedklasbak door Vlaanderen en Brussel. Hoe verliepen de lessen? En welke tips heeft ze…
Lees meer
17 mei 2024

Onderzoek naar (verdwenen) theaters en cinema's

Hasselaar Jean-Paul Lambrichts is op zoek naar (verdwenen) theaters en cinema’s in de provincie Limburg. Hoe gaat hij te werk? En welke bronnen gebru…
Lees meer
25 jan. 2024

Nodenbevraging op de inspiratie- en uitwisselingsdag 'Poppen en figuren: tussen erfgoed en hedendaagse praktijk’

CEMPER organiseerde in samenwerking met Huis van Alijn een nodenbevraging op de inspiratie- en uitwisselingsdag voor poppen- en figurentheater.
Lees meer