'Levende held' Roger Hessel

19-05-2012

De erfgoedcellen van Brugge, Kortrijk, TERF en CO7 gingen in het kader van Erfgoeddag samen met de provincie West-Vlaanderen op zoek naar lokale helden die in alle stilte veel betekend hebben voor het erfgoed en de samenleving. In vijf afleveringen laat de reeks Levende Helden deze mensen aan het woord. 

Een van hen is de 73-jarige Roger Hessel, hevig verzamelaar en gepassioneerd liefhebber van volkse liedjes. Bruggeling (maar geboren Torhoutenaar) Roger Hessel een gedreven veldwerker noemen, zou een understatement zijn. Al in de vroege jaren 70 trok hij met een bandopnemer de West-Vlaamse straten op om de volkse liedjes van de vorige generaties te vereeuwigen. Hij ontpopte zich vooral als een expert in het domein van de marktzangers, van wie hij eveneens een hevig bewonderaar is. 

De duizenden liedjes die hij de voorbije vier decennia verzamelde, bundelde hij inmiddels in een aantal publicaties, van Het volkslied in West-Vlaanderen (1980) tot het vorig jaar uitgegeven Marktliederen over de Grooten Oorlog. Maak kennis met Rogers werk, beweegredenen en enthousiasme via de website van Focus|WTV. Levende Helden is een samenwerking tussen de West-Vlaamse erfgoedcellen, de Provincie West-Vlaanderen en het productiehuis Picstory.

19-05-2012

Stel een vraag

Heb je vragen of wil je weten wat CEMPER voor je kan betekenen? Laat van je horen!
CEMPER vzw
Onder-Den-Toren 12
B‑2800 Mechelen
O. nr. 0683 772 202
RPR Mechelen