Hoe kunnen lokale besturen het verenigingsleven ondersteunen tijdens de coronacrisis?

05-05-2020

De coronacrisis hakt er ook bij lokale erfgoedverenigingen zwaar in. Deze verenigingen kijken vaak naar hun lokaal bestuur voor ondersteuning. Een rits koepelorganisaties uit de vrijetijdssectoren sport, kunst, cultuur en jeugd doen nu samen met erfgoedorganisaties een oproep aan lokale besturen om deze verenigingen zo goed mogelijk te ondersteunen. 

De Vlaamse en federale regeringen hebben verschillende crisismaatregelen aangekondigd in het kader van COVID-19. Deze maatregelen gaan voorbij aan de meeste lokale verenigingen, die zelden tot nooit een professionele medewerker hebben. Dit is een voorwaarde om bijvoorbeeld in aanmerking te komen voor de Vlaamse hinder- en compensatiepremie.

De meeste lokale verenigingen zijn dus afhankelijk van de goodwill van hun gemeentebestuur. Om lokale besturen daarbij te inspireren, werd een 8‑punten plan opgesteld waar elk lokaal bestuur dat het goed voor heeft met hun lokaal verenigingsleven mee aan de slag kan.

Het initiatief komt van volgende organisaties: De Federatie, de Vlaamse Jeugdraad, de Vlaamse Sportfederatie, oKo, het Circuscentrum en, voor de erfgoedsector, Histories, Werkplaats Immaterieel Erfgoed en OCE.

05-05-2020

Stel een vraag

Heb je vragen of wil je weten wat CEMPER voor je kan betekenen? Laat van je horen!
CEMPER vzw
Onder-Den-Toren 12
B‑2800 Mechelen
O. nr. 0683 772 202
RPR Mechelen