Home Nieuws Onderzoek social dance (folk-, volks- en wereldda…

Onderzoek social dance (folk-, volks- en werelddans)

CEMPER doet onderzoek naar folk-, volks- en werelddans en de manier waarop dit doorgegeven kan worden aan de volgende generaties. We hopen zoveel mogelijk mensen die hierbij betrokken zijn te bevragen. Dit onderzoek kadert in het Europees project ‘Dance as ICH’.

De enquête is afgesloten en wordt momenteel verwerkt. Hou onze kanalen in het oog om op de hoogte te blijven van de resultaten. 

Debora Plouy en Mieke Witkamp, stafmedewerkers immaterieel erfgoed bij CEMPER, staan in voor de verwerking van de enquête en terugkoppeling van de resultaten. Indien je vragen hebt over deze enquête, jouw deelname of immaterieel erfgoed in het algemeen, neem dan zeker contact met ons op.

Mail: debora.​plouy@​cemper.​be of mieke.​witkamp@​cemper.​be.
Telefoon: +32 15 34 94 36

We proberen zicht te krijgen op wat er volgens jou goed gaat en wat beter kan om de toekomst van folk- volks- en werelddans in Vlaanderen te borgen. We willen aan de hand hiervan concrete borgingsacties bepalen om het erfgoed door te geven aan toekomstige generatie.

Iedereen die op één of andere manier betrokken is bij social dance kon deze vragenlijst invullen: van danser tot liefhebber en van bestuurslid tot festivalorganisator. We gebruiken de term social dance’ (folk‑, volks- en werelddans) om zoveel mogelijk mensen in te sluiten. Met social dance bedoelen we alle dansvormen die vaak in groep worden uitgevoerd, die je vooral leert door het te doen samen met anderen en waar anderen relatief makkelijk aan kunnen deelnemen. 

Er is ook de mogelijkheid om na deze enquête deel te nemen aan een diepte-interview, een rondetafelgesprek of om in een werkgroep samen acties te bedenken die voor een duurzame toekomst van social dance in Vlaanderen kunnen zorgen. We peilen eveneens naar het draagvlak voor een inventarisaanvraag immaterieel erfgoed.

20-02-2024

Ook interessant

11 mrt. 2024

Verslag werksessie Dans en het museum

Hoe kan een samenwerking tussen dans en musea er uitzien? Aan de hand van prikkelende stellingen, vragen en praktijkvoorbeelden gingen we hierover in…
Lees meer
20 feb. 2024

Memoranda rond cultuur en kunsten

SARC en oKo publiceerden memoranda met beleidsaanbevelingen rond cultuur en kunsten.
Lees meer
07 feb. 2024

Maak kennis met Mieke en Jeroen

We verwelkomen stafmedewerker immaterieel erfgoed Mieke Witkamp en stagiair scenografisch erfgoed Jeroen Gyselings.
Lees meer
11 jan. 2024

Workshop - Dans en het museum

CEMPER en Danspunt nodigen dansers en museummedewerkers uit op een werksessie over dans in het museum op 24 februari 2024.
Lees meer