Home Nieuws Live archiefvragen-uurtje 'Ask-an-Archivist'

Live archiefvragen-uurtje 'Ask-an-Archivist'

Ter gelegenheid van de internationale dag van de archieven, op 9 juni, organiseerden de organisaties achter TRACKS (Toolbox en Richtlijnen voor Archief- en Collectiezorg in de KunstenSector) Ask-an-Archivist, een interactief vragenuurtje met hun archivarissen. Ook de archivarissen van CEMPER kwamen hiervoor uit hun kot en hielden vanuit huis De Zalm twee Facebooksessies waarbij ze live archiefvragen beantwoordden.

Voor CEMPER was dit een nieuw concept en we waren nog een beetje onwennig, maar de eerste sessie verliep alvast prima. Mariet had het over welke goede redenen er zijn om zorg te dragen voor je archief en over de verschillende manieren om een overzicht te maken van het eigen archief.

Daarnaast gaf ze antwoord op prangende vragen als Wat moeten we bewaren?’ en Hoe moeten we dat bewaren?’

Tot uw dienst: onze archivarissen Nathalie en Mariet tijdens de online sessie Ask-an-archivist


De presentatie die we ter voorbereiding maakten, kan je hieronder downloaden. 

Tijdens het tweede vragenuurtje moesten we door technische problemen noodgedwongen overschakelen van een live sessie naar een chatsessie. Gelukkig konden we op die manier toch ook binnenkomende vragen beantwoorden. 

Het liep dus niet helemaal volgens plan, maar we hopen dat het voor de geïnteresseerden toch een nuttig moment was. Voor ons was het in elk geval een leuke manier om de internationale dag van de archieven te vieren. 

Heb jij ook vragen over jouw archief, dan hoef je niet te wachten tot de volgende internationale dag van de archieven’. Kijk eens op de prakijkwijzer op onze website of vraag het aan onze medewerkers.

Directeur Mariet Calsius Mail Mariet Calsius

Ook interessant

07 jun. 2024

Onderzoeksrapport folk-, volks- en werelddans

Een enquête, individuele interviews en een rondetafelgesprek gaven ons inzicht in folk-, volks- en werelddans in Vlaanderen en belichten wat volgens …
Lees meer
31 mei 2024

Stagiaire Lena blikt terug op haar onderzoek naar kostuumerfgoed van muziek, theater en dans

Stagiaire Lena deed het afgelopen jaar onderzoek naar de betekenis van kostuums, ze bracht in kaart welke actoren kostuums bewaren, zocht good practi…
Lees meer
Kaart van Vlaanderen waarop is aangeduid hoeveel actoren met de term 'choreograaf' in de dataset zitten per provincie. Van hoogste naar laagste concentratie: Antwerpen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Voor Limburg zijn er geen data.
29 mei 2024

Dansactoren in kaart gebracht

Het afgelopen jaar brachten we dansactoren in kaart. Wat was het doel van dit project? Hoe gingen we te werk? En welke visualisaties konden we aan de…
Lees meer
24 mei 2024

Al zingend leren over immaterieel erfgoed

Tijdens de erfgoedweken trok onze collega Debora Plouy als erfgoedklasbak door Vlaanderen en Brussel. Hoe verliepen de lessen? En welke tips heeft ze…
Lees meer