Live archiefvragen-uurtje 'Ask-an-Archivist'

Ter gelegenheid van de internationale dag van de archieven, op 9 juni, organiseerden de organisaties achter TRACKS (Toolbox en Richtlijnen voor Archief- en Collectiezorg in de KunstenSector) Ask-an-Archivist’, een interactief vragenuurtje met hun archivarissen. Ook de archivarissen van CEMPER kwamen hiervoor uit hun kot en hielden vanuit huis De Zalm twee Facebooksessies waarbij ze live archiefvragen beantwoordden. 

Voor CEMPER was dit een nieuw concept en we waren nog een beetje onwennig, maar de eerste sessie verliep alvast prima. Mariet had het over welke goede redenen er zijn om zorg te dragen voor je archief en over de verschillende manieren om een overzicht te maken van het eigen archief. 

Daarnaast gaf ze antwoord op prangende vragen als Wat moeten we bewaren?’ en Hoe moeten we dat bewaren?’

Tot uw dienst: onze archivarissen Nathalie en Mariet tijdens de online sessie Ask-an-archivist


De presentatie die we ter voorbereiding maakten, kan je hieronder downloaden. 

Tijdens het tweede vragenuurtje moesten we door technische problemen noodgedwongen overschakelen van een live sessie naar een chatsessie. Gelukkig konden we op die manier toch ook binnenkomende vragen beantwoorden. 

Het liep dus niet helemaal volgens plan, maar we hopen dat het voor de geïnteresseerden toch een nuttig moment was. Voor ons was het in elk geval een leuke manier om de internationale dag van de archieven te vieren. 

Heb jij ook vragen over jouw archief, dan hoef je niet te wachten tot de volgende internationale dag van de archieven’. Kijk eens op de prakijkwijzer op onze website of vraag het aan onze medewerkers Nathalie en Mariet.

Directeur Mariet Calsius Mail Mariet Calsius

Stel een vraag

Heb je vragen of wil je weten wat CEMPER voor je kan betekenen? Laat van je horen!
CEMPER vzw
Onder-Den-Toren 12
B‑2800 Mechelen
O. nr. 0683 772 202
RPR Mechelen