Home Nieuws Maak kennis met Lena en Sylvie

Maak kennis met Lena en Sylvie

In oktober mochten we Lena De Wolf in ons team verwelkomen. In het kader van haar stage Cultureel Erfgoed werkt ze rond kostuumerfgoed. Sylvie de Weze vervoegde ons in november en wordt volop opgeleid om vanaf maart 2024 de fakkel over te nemen van onze zakelijk medewerker Merle Barten.

Lena De Wolf is net afgestudeerd als historica aan de KU Leuven en heeft ook een educatieve master cultuurwetenschappen op zak. Haar thesis schreef ze over de identificeringsprocessen van de Vlaamse Golf in dans tussen 1975 en 2000. Concreet beantwoordde ze de vraag hoe Vlaams de Vlaamse Golf was, en of er überhaupt sprake was van een gezamenlijke Vlaamse identiteit in de dans uit de jaren 80 en 90. Bij de zoektocht naar bruikbaar bronnenmateriaal schakelde ze de hulp in van CEMPER.

Nu volgt Lena het postgraduaat Cultureel Erfgoed aan de KU Leuven om haar praktijkkennis over het erfgoedveld verder bij te spijkeren. Door haar grote affiniteit met het podiumkunstenveld (ze deed 12 jaar ballet, 15 jaar toneel en 4 jaar accordeon) en de eerdere kennismaking met CEMPER, doet ze hier haar stage. Daarin gaat ze op zoek naar een antwoord op de vraag hoe kostuumerfgoed het beste bewaard wordt en welke praktijken daarvoor gangbaar zijn. Tijdens haar stage hoopt ze haar passie voor erfgoed (en geschiedenis) en podiumkunsten te combineren.

Sylvie De Weze behaalde een Master in de Beeldende Kunsten optie Fotografie aan LUCA School of Arts in Brussel en een postgraduaat Cultuur en Communicatie aan de K.U. Brussel. Met als motto never stop learning, because life doesn’t stop teaching’ breidde ze haar vormingstraject verder uit met Intercultureel Management (CIMIC/​Thomas More) en Marketing Management (BAM, Belgian Association of Marketing) — en recent nog – een beroepsopleiding tot galeriehouder (Syntra AB). Ondertussen heeft Sylvie meer dan 20 jaar ervaring in de sectoren cultuur, erfgoed en toerisme. Na marketing‑, communicatie- en projectmanagement duikt ze nu in zakelijk beheer.

Bij CEMPER treedt Sylvie in de voetsporen van zakelijk medewerker Merle Barten. Om die grote schoenen te vullen, loopt Sylvie de hare een drietal maanden in tot ze de fakkel vanaf maart 2024 overneemt.

Sylvie is een culturele allesbrander, maar de klemtoon ligt vooral op de visuele hedendaagse kunsten, fotografie en erfgoed. In haar vrije tijd vind je haar heel vaak terug in musea, monumenten, galeries en andere kunsthuizen, en broedt ze altijd wel op een persoonlijk (kunst)project. Verder is ze gepassioneerd door boeken en eilanden, en houdt ze van wanderlusting en wandelen (met haar hond Laika).

06-12-2023

Ook interessant

27 mei 2024

Jouw dans in de kijker?

Ben jij betrokken bij een dans en heb je interesse om die in de kijker te zetten? Dit jaar zet CEMPER zich in om diverse dansen zichtbaar te maken op…
Lees meer
20 feb. 2024

Onderzoek social dance (folk-, volks- en werelddans)

Neem deel aan ons onderzoek naar folk-, volks- en werelddans en de manier waarop dit doorgegeven kan worden aan de volgende generaties.
Lees meer
20 feb. 2024

Memoranda rond cultuur en kunsten

SARC en oKo publiceerden memoranda met beleidsaanbevelingen rond cultuur en kunsten.
Lees meer
07 feb. 2024

Maak kennis met Mieke en Jeroen

We verwelkomen stafmedewerker immaterieel erfgoed Mieke Witkamp en stagiair scenografisch erfgoed Jeroen Gyselings.
Lees meer