Home Nieuws Maak kennis met onze nieuwe BIS-stagiairs

Maak kennis met onze nieuwe BIS-stagiairs

Arnout Standaert en Rien Bogaert vervoegen ons team gedurende zes maanden in het kader van een beroepsinlevingsstage (BIS).

Arnout72 2

Arnout Standaert studeerde muziek (jazz — zang) en de specifieke lerarenopleiding aan Luca School of Arts. Voorheen studeerde hij ook Toegepaste Informatica aan de HUB.

Bij CEMPER zal Arnout zich als BIS-stagiair toeleggen op het in kaart brengen van jazzerfgoed. Hij gaat daarvoor op zoek naar jazzcollecties en ‑archieven die in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bewaard worden. Er bestaat voor het jazzerfgoed immers geen centrale bewaarinstelling in Vlaanderen of Brussel. Een overzicht van de veelheid aan bewaarplaatsen’ en hun collecties en archieven is noodzakelijk om een duurzaam erfgoedbeleid uit te bouwen en om dit waardevolle erfgoed beter bekend te maken bij het brede publiek.

Rien72 2

Rien Bogaert studeerde geschiedenis aan de VUB. Via een stage bij CAG (Centrum voor Agrarische Geschiedenis) kwam hij in contact met de erfgoedsector.

Tijdens zijn BIS-stage bij CEMPER zal hij de archiefbeschrijvingen van Muziekbank Vlaanderen corrigeren en overbrengen naar de databank van Archiefpunt. Muziekbank Vlaanderen bestaat immers niet meer, maar we beschikken wel nog over een export van de data.

02-12-2021

Ook interessant

Erfgoeddag 2024 Thuis
07 dec. 2023

Erfgoeddag 2024: er zit muziek in het woord 'Thuis'

Het thema van Erfgoeddag 2024 is 'Thuis'. We reiken je graag enkele thema's binnen muziek en podiumkunsten aan waarrond je kan werken.
Lees meer
Lena Sylvie
06 dec. 2023

Maak kennis met Lena en Sylvie

In oktober mochten we stagiair Lena De Wolf in ons team verwelkomen. Sylvie de Weze vervoegde ons in november als zakelijk medewerker.
Lees meer
Resprise slot 1
22 nov. 2023

Feestelijk slotakkoord en publicatie bekronen project REPRISE

REPRISE dook in het heden en verleden van de podiumkunsten in Haspengouw.
Lees meer
CEMPER werft aan 72dpi
17 okt. 2023

Vacature Stafmedewerker Immaterieel Erfgoed

Adviseer en begeleid jij binnenkort met iedereen die met het immaterieel erfgoed van de muziek en podiumkunsten in aanraking komt?
Lees meer