Home Nieuws Maak kennis met onze nieuwe BIS-stagiairs

Maak kennis met onze nieuwe BIS-stagiairs

Arnout Standaert en Rien Bogaert vervoegen ons team gedurende zes maanden in het kader van een beroepsinlevingsstage (BIS).

Arnout Standaert studeerde muziek (jazz — zang) en de specifieke lerarenopleiding aan Luca School of Arts. Voorheen studeerde hij ook Toegepaste Informatica aan de HUB.

Bij CEMPER zal Arnout zich als BIS-stagiair toeleggen op het in kaart brengen van jazzerfgoed. Hij gaat daarvoor op zoek naar jazzcollecties en ‑archieven die in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bewaard worden. Er bestaat voor het jazzerfgoed immers geen centrale bewaarinstelling in Vlaanderen of Brussel. Een overzicht van de veelheid aan bewaarplaatsen’ en hun collecties en archieven is noodzakelijk om een duurzaam erfgoedbeleid uit te bouwen en om dit waardevolle erfgoed beter bekend te maken bij het brede publiek.

Rien Bogaert studeerde geschiedenis aan de VUB. Via een stage bij CAG (Centrum voor Agrarische Geschiedenis) kwam hij in contact met de erfgoedsector.

Tijdens zijn BIS-stage bij CEMPER zal hij de archiefbeschrijvingen van Muziekbank Vlaanderen corrigeren en overbrengen naar de databank van Archiefpunt. Muziekbank Vlaanderen bestaat immers niet meer, maar we beschikken wel nog over een export van de data.

Ook interessant

04 mrt. 2025

‘Iets goeds uit Mol’ - Afscheidnemend voorzitter CEMPER Carl Van Eyndhoven

Afscheidnemend voorzitter Carl Van Eyndhoven blikt terug op zijn carrière in de muziek en het erfgoed.
Lees meer
28 feb. 2025

Immaterieel erfgoed van theater in de kijker?

Theater in Vlaanderen is zowel voor als achter de schermen rijk aan immaterieel erfgoed. We zetten die theaterpraktijken dit jaar in de kijker.
Lees meer
27 feb. 2025

Dans in de kijker gezet als immaterieel erfgoed

Van popping tot de kadril, van Peruaanse dans tot swing. Het afgelopen jaar zetten we ons in om immaterieel danserfgoed beter zichtbaar te maken.
Lees meer
26 feb. 2025

Ontdek Europees muzikaal erfgoed met Polifonia

Het Polifonia Web Portal wil de vindbaarheid van Europees muzikaal erfgoed vergroten. Wat is het portaal en wat zijn de voor- en nadelen ervan?
Lees meer