Home Nieuws Maak kennis met onze nieuwe collega's Jelke Joose…

Maak kennis met onze nieuwe collega's Jelke Joosen en Elias FeysJelke Joosen studeerde Computationele Psycholinguïstiek aan de Universiteit Antwerpen en Digital Humanities aan de KU Leuven. In haar vrije tijd speelt ze saxofoon en trombone. 

Eerder werkte ze voor de Stad Antwerpen in het Letterenhuis als beheerder van hun digitale collecties. Bij CEMPER zal Jelke werken rond digitale technologieën en toepassingen die mogelijkheden bieden voor de verkenning en presentatie van het cultureel erfgoed van muziek en podiumkunsten. 


Elias Feys studeerde geschiedenis aan de KULeuven, en daarna de interuniversitaire master-na-master Archivistiek: Erfgoed- en Hedendaags Documentbeheer’. 

Hij was een half jaar werkzaam als archivaris bij het Universiteitsarchief van de KULeuven. Daar ontsloot hij de archieven van professor Herman Vanden Berghe (de eerste voorzitter van Resonant!), het Leuvens Universitair Koor, het Leuvens Universiteitsfonds, de Faculteit Wetenschappen en de jubileumviering van 575 jaar KULeuven. 

Elias zal zich binnen CEMPER voornamelijk engageren voor het in kaart brengen van muziek- en podiumerfgoed in Vlaanderen en de archiefzorg daarvan.

09-02-2021

Ook interessant

Sarah 72
24 sep. 2021

Maak kennis met onze nieuwe collega: Sarah Masson

Sarah Masson zal de teams communicatie en immaterieel cultureel erfgoed tijdelijk versterken.
Lees meer
Archief Theater Antigone VOOR Foto Het Firmament 2016
15 dec. 2020

Start nieuw archiefdoorlichtingstraject voor 8 muziek- en podiumorganisaties

In november startten 8 muziek- en podiumorganisaties een archiefdoorlichtingstraject, georganiseerd door CEMPER en meemoo. De deelnemers van deze ree…
Lees meer
Joris Michael 8
18 nov. 2019

Resultaten enquête fanfarecultuur

CEMPER begeleidt VLAMO met een aanvraag om de fanfarecultuur in Vlaanderen te erkennen op de Inventaris Vlaanderen van het Immaterieel Cultureel Erfg…
Lees meer
Beiaard
25 jun. 2011

Minister Schauvliege erkent de Vlaamse beiaardcultuur als Immaterieel Erfgoed

Op 25 juni 2011 heeft minister van cultuur Joke Schauvliege beslist de Vlaamse beiaardcultuur op te nemen in de inventaris Vlaanderen van Immaterieel…
Lees meer