Home Nieuws Maak kennis met onze nieuwe collega’s Debora Plou…

Maak kennis met onze nieuwe collega’s Debora Plouy en Didier Goossens

1 september was niet alleen de eerste schooldag voor vele scholieren, het was ook de dag waarop we bij CEMPER twee nieuwe collega’s mochten verwelkomen. Maak hieronder kennis met Debora Plouy en Didier Goossens.

Debora Plouy2

Debora Plouy studeerde sociaal werk aan de hogeschool Vives. Daarna volgde ze de master sociale en culturele antropologie aan de KU Leuven.

Na drie jaar als inspecteur bij de POD Maatschappelijke integratie komt Debora het team immaterieel cultureel erfgoed bij CEMPER versterken. Ze kijkt ernaar uit om zich in te zetten voor de diverse actoren uit de muziek- en podiumkunsten en hoopt om met haar antropologische achtergrond een meerwaarde te leveren aan de erfgoedsector.

In haar vrije tijd is Debora terug te vinden in de academie of harmonie met haar dwarsfluit of achter de piano.

Didier Goossens

Didier Goossens studeerde taal- en letterkunde (Grieks-Nederlands) aan de KU Leuven, gevolgd door de Engelstalige masters Western Literature en Cultural Studies.

Hij werkte de voorbije drie jaren bij de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij diverse vakken gaf over kunst ‑en cultuurwetenschappen. Als gastonderzoeker richt hij zich op noties van identiteit en lokaliteit in metalmuziek ‑en cultuur.

Bij CEMPER zal Didier de werkingen omtrent erfgoedregistratie, waarderingsbeleid en onderzoeksondersteuning verstevigen. In zijn vrije tijd is hij roadie voor de Mechelse metalgroep Psychonaut.

06-09-2022

Ook interessant

Landelijke dienstverlenende rollen
26 aug. 2021

Nieuwe website voor ‘erfgoeddienstverleners’

Ontdek de collega-'erfgoeddienstverleners' van CEMPER op hun nieuwe website.
Lees meer
Archief Theater Antigone VOOR Foto Het Firmament 2016
15 dec. 2020

Start nieuw archiefdoorlichtingstraject voor 8 muziek- en podiumorganisaties

In november startten 8 muziek- en podiumorganisaties een archiefdoorlichtingstraject, georganiseerd door CEMPER en meemoo. De deelnemers van deze ree…
Lees meer
Joris Michael 8
18 nov. 2019

Resultaten enquête fanfarecultuur

CEMPER begeleidt VLAMO met een aanvraag om de fanfarecultuur in Vlaanderen te erkennen op de Inventaris Vlaanderen van het Immaterieel Cultureel Erfg…
Lees meer
Beiaard
25 jun. 2011

Minister Schauvliege erkent de Vlaamse beiaardcultuur als Immaterieel Erfgoed

Op 25 juni 2011 heeft minister van cultuur Joke Schauvliege beslist de Vlaamse beiaardcultuur op te nemen in de inventaris Vlaanderen van Immaterieel…
Lees meer