Home Nieuws VIAA brengt fotocollecties in kaart

VIAA brengt fotocollecties in kaart

VIAA — het Vlaams Instituut voor Archivering — legt zich sinds 2013 toe op de digitalisering en duurzame archivering van audiovisueel materiaal. Dit jaar begonnen ze aan een verkennend onderzoek naar analoog fotomateriaal in de domeinen cultuur, media en overheid: wie bewaart fotocollecties, om wat voor collecties gaat het en wat gebeurt ermee? Om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen, verspreidt VIAA een vragenlijst. Misschien kreeg jij ze al in je mailbox? 

In de vragenlijst wordt gepeild naar de materiaaltypes (negatieven, afdrukken, glasplaten, dia’s, etc.), het aantal en de aangroei van jouw fotocollectie. Daarna wordt dieper ingegaan op de activiteiten die nu reeds ondernomen worden of gepland zijn omtrent deze collectie, met focus op digitalisering, en de eventuele uitdagingen, noden en wensen die leven.

Met de verzamelde gegevens zal VIAA een overzicht maken van fotocollecties in Vlaanderen. Daarna worden mogelijke verdere stappen bekeken en wie welke rol daarin kan vervullen.

Alle informatie over dit onderzoek vind je op de website van VIAA.

Doe mee!

Vul de vragenlijst in via deze link.

28-10-2019

Ook interessant

20 feb. 2024

Onderzoek social dance (folk-, volks- en werelddans)

Neem deel aan ons onderzoek naar folk-, volks- en werelddans en de manier waarop dit doorgegeven kan worden aan de volgende generaties.
Lees meer
20 feb. 2024

Memoranda rond cultuur en kunsten

SARC en oKo publiceerden memoranda met beleidsaanbevelingen rond cultuur en kunsten.
Lees meer
07 feb. 2024

Maak kennis met Mieke en Jeroen

We verwelkomen stafmedewerker immaterieel erfgoed Mieke Witkamp en stagiair scenografisch erfgoed Jeroen Gyselings.
Lees meer
11 jan. 2024

Jachthoornblazen op Fürst-Pless- en Parforcehoorn erkend als immaterieel erfgoed!

Op 10 januari 2024 werd het jachthoornblazen op Fürst-Pless- en Parforcehoorn door de minister van cultuur Jan Jambon opgenomen op de Inventaris Vlaa…
Lees meer