Home Nieuws Architectes de l'imaginaire: regards sur la scéno…

Architectes de l'imaginaire: regards sur la scénographie belge du 20e siècle

Hoe wordt het leven op het toneel geboren? Hoe wordt een toneel omgevormd tot een universum van kleuren en vormen? Ontdek het in de tentoonstelling Architectes de l’imaginaire: regards sur la scénographie belge du 20e siècle’.

Aan de hand van het werk van enkele grote namen uit de Franstalige Belgische theaterwereld, biedt deze tentoonstelling de gelegenheid om het creatieproces van het theater te observeren vanaf het begin van de scenografie. Schetsen, tekeningen, schilderijen, foto’s, maquettes, enz. zullen ons helpen te begrijpen dat een scenografie maken, gelijk is aan de wereld voorstellen door het activeren, via de ruimte, van krachtsverhoudingen, van situationele settings die de actie bekrachtigen; het betekent de ruimte van de mens in al zijn dimensies bevragen” (Daniel Lesage). De scenografie stelt dus een standpunt over de wereld voor.

Deze tentoonstelling van AML (Archives & Museum of Literature), in samenwerking met het Centre d’études théâtrales en UCLouvain Culture is te ontdekken van 22 september tot 21 oktober 2021 in het Forum des Halles in Louvain-la-Neuve. 


Hier vind je meer informatie over Architectes de l’imaginaire’.

22-09-2021

Ook interessant

25 apr. 2024

U, NU! Mechels theatererfgoed in de kijker

7 Mechelse vrijetijdsgezelschappen laten je in een theatervoorstelling, twee tentoonstellingen en een foto-expo hun theatererfgoed ontdekken.
Lees meer
22 mrt. 2024

Muziek en podiumkunsten op Erfgoeddag 2024

Ontdek een selectie van activiteiten op Erfgoeddag 2024 waarbij muziek- of podiumerfgoed centraal staat.
Lees meer
01 mrt. 2024

Ambacht in Beeld Festival Brussel 2024

Ontdek op 30 en 31 maart 2024 meer dan 40 workshops, masterclasses, exposities, demonstraties en films tijdens het Ambacht in Beeld Festival.
Lees meer
28 feb. 2024

"Soms fotografeerde ik vierhonderd concerten per jaar" - Carline Vandercruyssen en haar uniek rockarchief

Carline Vandercruyssen beheert met Goedefroit Music een archief van vijftig jaar concertfotografie.
Lees meer