Home Nieuws Expo 'Swing in België'

Expo 'Swing in België'

Tot en met 16 januari 2020 kan je in het Jazzcentrum Vlaanderen in Dendermonde de gratis tentoonstelling Swing in België’ bezoeken. De tentoonstelling focust zich op de periode 1936 – 1946

In deze periode beleefde jazz in België een waar hoogtepunt. Onze jazzorkesten werden beschouwd als de allerbeste in heel Europa en bekende Amerikaanse solisten op doorreis kenden in België een verplichte stopplaats. In de tentoonstelling Swing in België’ kan je ontdekken hoe de swingmuziek van de orkesten van Jean Omer, Robert de Kers, Fud Candrix en het grootste Belgische radio-jazzorkest onder leiding van Stan Brenders, uiteindelijk een vehikel voor propaganda én protest onder de bezetting zou worden. In de tentoonstelling vind je vele ongeziene en unieke documenten, foto’s, affiches, verhalen en muziek.

De tentoonstelling werd samengesteld door jazz- en swing- liefhebber en ‑expert Christian Van den Broeck. Hij hielp Robert Pernet — dé archivaris van de Belgische jazz — zijn verzameling te voltooien. Na de dood van Pernet bleef Christian alle Belgische jazzproducties verzamelen. Nu brengt hij het grootste deel van zijn tijd door met het onderzoeken van de geschiedenis van allerlei vergeten muziek.

Meer info

Surf naar jazzcentrumvlaanderen​.be

Ook interessant

16 apr. 2024

"We doen toverlantaarnshows zoals die in de periode 1820-1920 kunnen geweest zijn"

In hun vrijetijd voeren Dominique Santens en Philippe Khazzaka, samen met twee collega’s, toverlantaarnshows op. Wat is een toverlantaarn juist?
Lees meer
11 mrt. 2024

Verslag werksessie Dans en het museum

Hoe kan een samenwerking tussen dans en musea er uitzien? Aan de hand van prikkelende stellingen, vragen en praktijkvoorbeelden gingen we hierover in…
Lees meer
11 jan. 2024

Workshop - Dans en het museum

CEMPER en Danspunt nodigen dansers en museummedewerkers uit op een werksessie over dans in het museum op 24 februari 2024.
Lees meer
08 dec. 2023

Aftermovie: lancering van Schipper mag ik overvaren?

Op 14 november verscheen 'Schipper mag ik overvaren?' en dat lieten we niet onopgemerkt voorbijgaan! Herbeleef de lancering via onze aftermovie.
Lees meer