Home Nieuws Boek over 75 jaar Vlaams Nationaal Zangfeest

Boek over 75 jaar Vlaams Nationaal Zangfeest

Op 8 december 2012 wordt een nieuwe publicatie voorgesteld: Wij zingen Vlaanderen vrij. Historicus Paul Cordy gaat op zoek naar de rijke geschiedenis en het boeiende verhaal achter de 75 edities van het Vlaams Nationaal Zangfeest: de historische wortels, de pioniersjaren, de omstreden oorlogszangfeesten en hun nasleep, de moeilijke wederopstanding, de grootse successen, de tanende belangstelling, het hernieuwde elan.

Vanaf de eerste editie op 9 juli 1933 starte met het Wilhelmus onder leiding van Jef Van Hoof groeide het evenement uit tot een van de jaarlijkse hoogmissen van de Vlaamse Beweging. Paul Cordy belicht het zangfeest als politieke manifestatie en de rol van het zangfeest in de culturele ontvoogding van Vlaanderen. Hij doet dit met aandacht voor zowel de grote als kleine anekdotes en talrijke foto’s, en belicht het geheel van binnenuit. Als regisseur van de jongste elf zangfeesten is Cordy als geen ander geplaatst om de lezer te laten kennismaken met de vele generaties medewerkers en trouwe bezoekers die de afgelopen 80 jaar de geschiedenis van het Vlaams Nationaal Zangfeest schreven.

De presentatie vindt plaats in het Hospitality Center van het Antwerpse Sportpaleis op 8 december 2012.

01-11-2012

Ook interessant

28 feb. 2024

"Soms fotografeerde ik vierhonderd concerten per jaar" - Carline Vandercruyssen en haar uniek rockarchief

Carline Vandercruyssen beheert met Goedefroit Music een archief van vijftig jaar concertfotografie.
Lees meer
25 okt. 2023

Schipper mag ik overvaren? verschijnt op 14 november

Met 'Schipper mag ik overvaren?' wil CEMPER de rijkdom aan kinderliedjes die in Vlaanderen en Nederland gezongen worden laten zien. De lancering van …
Lees meer
06 jun. 2023

Puinentroost en Snoezepoezen

Het stadsarchief van Ieper dook in het theatererfgoed en vond een rijke geschiedenis.
Lees meer
02 mrt. 2023

Leven en werk van componist Paul Gilson (1865-1942)

Kurt Bertels presenteert het leven en werk van componist Paul Gilson.
Lees meer