Home Nieuws Boek over 75 jaar Vlaams Nationaal Zangfeest

Boek over 75 jaar Vlaams Nationaal Zangfeest

Op 8 december 2012 wordt een nieuwe publicatie voorgesteld: Wij zingen Vlaanderen vrij. Historicus Paul Cordy gaat op zoek naar de rijke geschiedenis en het boeiende verhaal achter de 75 edities van het Vlaams Nationaal Zangfeest: de historische wortels, de pioniersjaren, de omstreden oorlogszangfeesten en hun nasleep, de moeilijke wederopstanding, de grootse successen, de tanende belangstelling, het hernieuwde elan.

Vanaf de eerste editie op 9 juli 1933 startte met het Wilhelmus onder leiding van Jef Van Hoof groeide het evenement uit tot een van de jaarlijkse hoogmissen van de Vlaamse Beweging. Paul Cordy belicht het zangfeest als politieke manifestatie en de rol van het zangfeest in de culturele ontvoogding van Vlaanderen. Hij doet dit met aandacht voor zowel de grote als kleine anekdotes en talrijke foto’s, en belicht het geheel van binnenuit. Als regisseur van de jongste elf zangfeesten is Cordy als geen ander geplaatst om de lezer te laten kennismaken met de vele generaties medewerkers en trouwe bezoekers die de afgelopen 80 jaar de geschiedenis van het Vlaams Nationaal Zangfeest schreven.

De presentatie vindt plaats in het Hospitality Center van het Antwerpse Sportpaleis op 8 december 2012.

Ook interessant

30 mei 2024

Bouzoukivaart zet de Griekse cultuur in Antwerpen in de kijker

Op 20 mei 2023 voer de rivierboot De Ark van Brussel naar Antwerpen om de bouzouki van George Dalaras af te leveren aan Museum Vleeshuis. De ‘Bouzouk…
Lees meer
14 mei 2024

Philippe Cortens: op zoek naar verborgen schatten in ons muziekerfgoed

Philippe Cortens doet duizend-en-een dingen met muziekerfgoed. Ontdek wat hij doet in dit interview.
Lees meer
25 apr. 2024

U, NU! Mechels theatererfgoed in de kijker

7 Mechelse vrijetijdsgezelschappen laten je in een theatervoorstelling, twee tentoonstellingen en een foto-expo hun theatererfgoed ontdekken.
Lees meer
16 apr. 2024

"We doen toverlantaarnshows zoals die in de periode 1820-1920 kunnen geweest zijn"

In hun vrijetijd voeren Dominique Santens en Philippe Khazzaka, samen met twee collega’s, toverlantaarnshows op. Wat is een toverlantaarn juist?
Lees meer