Home Nieuws CEMPER te gast op WOMEX

CEMPER te gast op WOMEX

Womex (World Music Expo) is een showcasefestival met als doel wereldmuziek en traditionele muziek internationaal te promoten. Naast concerten en filmvertoningen zijn er conferenties en netwerksessies. Dit jaar vond het festival plaats in A Coruña (Spanje).

Womex2023

Nod Knowles, Network Administrator van het European Folk Network, leidde het panelgesprek Archives: Living Heritage or History? op 27 oktober. Bij dit gesprek gaven Miklós Both (Hungarian Heritage House), Prof. Simon McKerrell (Glasgow Caledonian University/​European Folk Network) en Mariet Calsius inzichten over hoe de muzikanten vandaag gebruik kunnen maken van het rijke muziekerfgoed dat bewaard wordt in archieven. 

Tijdens het gesprek werd ingegaan op de vraag of archieven ook toegankelijk zijn voor artiesten. Een laatste topic betrof de manier waarop hedendaagse festivals, organisatoren en promotoren kunnen bijdragen aan en gebruik maken van archieven.

De bijhorende vragenronde leerde dat er heel wat toehoorders zich terecht zorgen maken over het erfgoed van beoefenaars van traditionele muziek en dat er heel wat parallellen zijn met de situatie in Vlaanderen.

Ook interessant

Erfgoeddag 2024 Thuis
07 dec. 2023

Erfgoeddag 2024: er zit muziek in het woord 'Thuis'

Het thema van Erfgoeddag 2024 is 'Thuis'. We reiken je graag enkele thema's binnen muziek en podiumkunsten aan waarrond je kan werken.
Lees meer
Toolbox Focus Vakmanschap web
05 dec. 2023

Toolbox voor het audiovisueel documenteren van vakmanschap

Op 25 november werd Focus Vakmanschap afgesloten met een congres waarop de toolbox werd voorgesteld.
Lees meer
20231201 ADL Rondleiding AMVB web
05 dec. 2023

Hoe doen we het in huis? Archiefdoorlichtingstraject najaar 2023 afgerond

Van eind juni tot eind december 2023 organiseerden opnieuw ons halfjaarlijkse archiefdoorlichtingstraject voor gesubsidieerde podiumkunstenorganisati…
Lees meer
20230916 Cemper Op Dansstorm
05 dec. 2023

Eerste hulp bij Dans & Erfgoed – CEMPER op Dansstorm

CEMPER was aanwezig op Dansstorm 2023 met een standje in de Kruidtuin en vliegende reporters. Zij gingen in gesprek over dans en erfgoed.
Lees meer