Home Nieuws Domein 2-Overleg

Domein 2-Overleg

CEMPER organiseert op 18 oktober 2023 voor het eerst een Domein 2-overleg, een netwerkmoment voor erfgoedactoren binnen het domein van de muziek en podiumkunsten.

Domein 2 verwijst naar de tweede deelverzameling van het immaterieel erfgoed volgens de UNESCO 2003 Conventie voor het Borgen van Immaterieel Cultureel Erfgoed, namelijk podiumkunsten.

Met het Domein 2‑Overleg wil CEMPER de erfgoedactoren binnen dit domein samenbrengen en inspireren. Door kennis, expertise en ervaringen onderling uit te wisselen, hopen we de immaterieelerfgoedwerking binnen de muziek en podiumkunsten te versterken en het borgen van dat erfgoed verder te stimuleren.

Kom samen met ons nadenken en praten op woensdag 18 oktober 2023. We gaan van start om 17u30 in de pandgang van het Predikheren in Mechelen. In de zaal Mandela volgen interessante presentaties:

  • Marc Reymen is draailierbouwer en komt ons vertellen over zijn meester-leerlingtraject en het project Focus Vakmanschap.
  • Tine Maes werkt bij VLAMO en spreekt over de erkenning van de fanfarecultuur.
  • Alain Verhelst en Marc Beuten spreken over Das de Puppe, het West-Vlaams poppentheaterplatform.

CEMPER biedt een hapje en een drankje aan terwijl ervaringen uitgewisseld worden. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Inschrijven voor het Domein 2‑Overleg is niet meer mogelijk.

Ook interessant

23 apr. 2024

“Gentse volksliedjes hebben een grote verbindingskracht”

Folkmuzikant Wim Claeys zingt samen met de Stemband liedjes in het Gents dialect. Het kinderkoor kreeg een plaats op het Register van Inspirerende Vo…
Lees meer
01 mrt. 2024

Ambacht in Beeld Festival Brussel 2024

Ontdek op 30 en 31 maart 2024 meer dan 40 workshops, masterclasses, exposities, demonstraties en films tijdens het Ambacht in Beeld Festival.
Lees meer
11 jan. 2024

Workshop - Dans en het museum

CEMPER en Danspunt nodigen dansers en museummedewerkers uit op een werksessie over dans in het museum op 24 februari 2024.
Lees meer
11 jan. 2024

Jachthoornblazen op Fürst-Pless- en Parforcehoorn erkend als immaterieel erfgoed!

Op 10 januari 2024 werd het jachthoornblazen op Fürst-Pless- en Parforcehoorn door de minister van cultuur Jan Jambon opgenomen op de Inventaris Vlaa…
Lees meer