Home Nieuws Europees platform voor Opera

Europees platform voor Opera

Schermopname 24

Op 8 mei 2015 werd The Opera Platform gelanceerd: een nieuwe Europese operawebsite waar je volledige operaregistraties, interviews met artiesten en kijkjes achter de schermen vindt. België wordt vertegenwoordigd door de Koninklijke Muntschouwburg. [Vandaag bestaat dit platform onder de naam OperaVision’.]

Het initiatief wordt geleid door koepelorganisatie Opera Europa, in samenwerking met cultuurzender ARTE en vijftien operagezelschappen, waaronder behalve De Munt ook de Wiener Staatsoper, de Nederlandse Nationale Opera, Komische Oper Berlin en het Royal Opera House Covent Garden in Londen. Ze bundelen de krachten om opera bekender te maken bij het brede publiek en de echte operaliefhebbers te trakteren op iets extra.Maandelijks wordt er een nieuwe operaproductie geüpload, die gedurende zes maanden on demand beschikbaar is, ondertiteld in 6 talen. Ook dossiers met archief- en documentair materiaal worden ter beschikking gesteld, die opera in een bredere culturele context plaatsen. Vandaag zijn er reeds twee dossiers gepubliceerd over hedendaagse opera en over het werk van Giuseppe Verdi.

De eerste opera is nu online: La traviata van Verdi vanuit Teatro Real in Madrid. Op 16 mei wordt de tweede registratie geplaatst: Król Roger (Koning Roger) van Szymanowski, rechtstreeks vanuit The Royal Opera House in Londen.

Ontdek The Opera Platform

Ook interessant

IMG 7583 web
08 dec. 2023

Aftermovie: lancering van Schipper mag ik overvaren?

Op 14 november verscheen 'Schipper mag ik overvaren?' en dat lieten we niet onopgemerkt voorbijgaan! Herbeleef de lancering via onze aftermovie.
Lees meer
Lena Sylvie
06 dec. 2023

Maak kennis met Lena en Sylvie

In oktober mochten we stagiair Lena De Wolf in ons team verwelkomen. Sylvie de Weze vervoegde ons in november als zakelijk medewerker.
Lees meer
Womex2023
21 nov. 2023

CEMPER te gast op WOMEX

Wat kunnen archieven betekenen voor traditionele muziek en wereldmuziek?
Lees meer
Lucvints
16 nov. 2023

Van het archief naar het podium - Luc Vints (KADOC) over de concertreeks ‘Muziek en erfgoed’

De 6de editie van ‘Muziek en erfgoed’ duikt in de muzikale erfenis van de ursulinen.
Lees meer