Europees platform voor Opera

Schermopname 24

Op 8 mei 2015 werd The Opera Platform gelanceerd: een nieuwe Europese operawebsite waar je volledige operaregistraties, interviews met artiesten en kijkjes achter de schermen vindt. België wordt vertegenwoordigd door de Koninklijke Muntschouwburg. [Vandaag bestaat dit platform onder de naam OperaVision’.]

Het initiatief wordt geleid door koepelorganisatie Opera Europa, in samenwerking met cultuurzender ARTE en vijftien operagezelschappen, waaronder behalve De Munt ook de Wiener Staatsoper, de Nederlandse Nationale Opera, Komische Oper Berlin en het Royal Opera House Covent Garden in Londen. Ze bundelen de krachten om opera bekender te maken bij het brede publiek en de echte operaliefhebbers te trakteren op iets extra.Maandelijks wordt er een nieuwe operaproductie geüpload, die gedurende zes maanden on demand beschikbaar is, ondertiteld in 6 talen. Ook dossiers met archief- en documentair materiaal worden ter beschikking gesteld, die opera in een bredere culturele context plaatsen. Vandaag zijn er reeds twee dossiers gepubliceerd over hedendaagse opera en over het werk van Giuseppe Verdi.

De eerste opera is nu online: La traviata van Verdi vanuit Teatro Real in Madrid. Op 16 mei wordt de tweede registratie geplaatst: Król Roger (Koning Roger) van Szymanowski, rechtstreeks vanuit The Royal Opera House in Londen.

Ontdek The Opera Platform

Stel een vraag

Heb je vragen of wil je weten wat CEMPER voor je kan betekenen? Laat van je horen!
CEMPER vzw
Onder-Den-Toren 12
B‑2800 Mechelen
O. nr. 0683 772 202
RPR Mechelen