Inspiratie: Erfgoeddag maakt school

Erfgoeddag 2022 van FARO wordt een heel bijzondere editie. Op zondag 24 april is er de klassieke Erfgoeddag. In de daaropvolgende week, van 25 tot 29 april, ligt de focus op scholen. Met de roepnaam Erfgoeddag maakt school! staat Erfgoeddag in teken van het rijke schoolleven en ‑verleden.

Erfgoeddag 2022 campagnebeeld totaal

Dat schoolerfgoed hoeft niet beperkt te blijven tot lei en griffel of prenten uit de vaderlandsche geschiedenis. Veel scholen in Vlaanderen kennen immers een lange traditie van schooltoneel, ‑koren, –muziekgroepen .… Andere scholen zijn nog aan het ontdekken wat het belang daarvan is voor de creatieve ontplooiing van leerlingen. De initiatieven dienden (en dienen) pedagogische doelen zoals: zelfexpressie, welsprekendheid en discipline. Bovendien waren en zijn de opvoeringen een mooi uithangbord voor een school. In de individuele herinneringen van oud-leerlingen nemen ze ook overduidelijk een plaats in.

Ga op ontdekking in (school)archieven, vraag aan (oud-)leerkrachten en ‑leerlingen of ze nog foto’s of ander materiaal hebben of ga aan de slag met leerlingen zelf. Zet een tentoonstelling op, maak projecties of een folder over schooltoneel, musicals, schoolkoren, muziekgroepen, free podium, over uitstappen naar theater- en muziekvoorstellingen …

Erfgoeddag 2022

Stel een vraag

Heb je vragen of wil je weten wat CEMPER voor je kan betekenen? Laat van je horen!
CEMPER vzw
Onder-Den-Toren 12
B‑2800 Mechelen
O. nr. 0683 772 202
RPR Mechelen