Home Nieuws Leestip: Droomlanders, tovenaars van het geschild…

Leestip: Droomlanders, tovenaars van het geschilderde toneeldecor

Met Droomlanders — Tovenaars van het geschilderde toneeldecor krijgt het jarenlang onderzoek van Bruno Forment over decorschilderkunst beslag in een fraai kunstboek. Het boek is een uitgave van Davidsfonds en CEMPER


Op deze projectpagina vind je meer informatie over dit bijzondere boek en zijn auteur. Daar vind je ook hoe je het boek bij ons kan bestellen.

In onderstaand filmpje krijg je al een idee van hoe dit spectaculaire podiumerfgoed tot de verbeelding spreekt. 


En nu kan iedereen het bewonderen in Droomlanders, waar voor het eerst het verhaal van de decorschilderkunst gepresenteerd wordt in een fraai naslagwerk met uniek erfgoed en nooit eerder gepubliceerde foto’s. 

Nieuwsoverzicht decordoeken

12 feb. 2020

Pilootproject 'Muziek- en podiumerfgoed waarderen': eindrapport beschikbaar

Van 2018 tot 2019 onderzocht CEMPER methodologieën voor ‘waarderen’. Wat is waarderen en wat betekent dat voor muziek- en podiumkunsten? De resultate…
Lees meer
26 jul. 2018

Topstuk voorgesteld: Unieke theaterdecors van Kortrijkse Stadsschouwburg

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft 5 stukken uit een reeks van 24 historische theaterdecors laten opnemen in de Vlaamse Topstukkenlijst. Doo…
Lees meer

Ook interessant

20 feb. 2024

Onderzoek social dance (folk-, volks- en werelddans)

Neem deel aan ons onderzoek naar folk-, volks- en werelddans en de manier waarop dit doorgegeven kan worden aan de volgende generaties.
Lees meer
11 jan. 2024

Workshop - Dans en het museum

CEMPER en Danspunt nodigen dansers en museummedewerkers uit op een werksessie over dans in het museum op 24 februari 2024.
Lees meer
08 dec. 2023

Aftermovie: lancering van Schipper mag ik overvaren?

Op 14 november verscheen 'Schipper mag ik overvaren?' en dat lieten we niet onopgemerkt voorbijgaan! Herbeleef de lancering via onze aftermovie.
Lees meer
07 dec. 2023

Erfgoeddag 2024: er zit muziek in het woord 'Thuis'

Het thema van Erfgoeddag 2024 is 'Thuis'. We reiken je graag enkele thema's binnen muziek en podiumkunsten aan waarrond je kan werken.
Lees meer