Home Nieuws Maak kennis met Mieke en Jeroen

Maak kennis met Mieke en Jeroen

In januari mochten we Mieke Witkamp in ons team verwelkomen als stafmedewerker immaterieel erfgoed. In februari en maart gaat stagiair Jeroen Gyselings dieper in op scenografisch erfgoed.

Mieke Witkamp behaalde een Master Culturele Antropologie aan de universiteit van Utrecht. In haar thesisonderzoek bestudeerde ze identiteitsvorming bij inheemse studenten op de universiteit van Cuzco (Peru). Immaterieel erfgoed is voor die jongeren een manier om hun identiteit uit te dragen en erkenning te krijgen.

Na haar master deed Mieke een extra jaar Visuele Antropologie. Ze maakte tijdens dat jaar een documentaire over een boksclub voor 50+’ers in een volkswijk in Rotterdam. Mieke gelooft sterk in de kracht van verhalen om de afstand tussen mensen te overbruggen, nieuwe werelden te openen en ons even uit ons eigen leven te tillen. Daarom deed ze twee jaar geleden nog de postgraduaatopleiding Podcasting aan de Arteveldehogeschool. Met haar podcasts duikt ze in maatschappelijke thema’s, die ze inzichtelijk maakt voor een breed publiek.

Bij CEMPER versterkt Mieke het team Immaterieel erfgoed. Ze kijkt ernaar uit om zich in te zetten voor diverse actoren uit de muziek- en podiumkunsten. In haar vrije tijd bezoekt Mieke graag theaters, concerten en musea. Ze komt ook tot rust in de natuur of met een goed boek.

Jeroen Gyselings zit in zijn Master Geschiedenis aan de Universiteit van Antwerpen. Sinds zijn kindertijd is Jeroen al gebeten door Cultuur, waardoor de keuze voor CEMPER snel gemaakt was. Hij heeft gitaar en toneel gespeeld doorheen zijn schoolloopbaan. Dat laatste maakte hem zelfs even tot een wereldburger: In 2019 heeft hij met andere toneelspelers deelgenomen aan een uitwisseling met enkele Marokkaanse jongeren.

Het cultureel beestje in Jeroen spoorde hem er eveneens toe aan om in zijn Bachelor Geschiedenis de minor Theater‑, Film- en Literatuurwetenschappen te volgen. In het kader van die opleiding volgde hij een stage bij het Toneelhuis in Antwerpen, waar hij de publiekswerking deed rond de voorstelling The Golden Stool or the story of Nana Yaa Asantewaa. Bij CEMPER zal hij zich verdiepen in het thema decor en scenografie. In de loop van de maand zullen hierover artikels verschijnen op onze website en de Bronnengids Podium!

Wanneer Jeroen niet op het kantoor van CEMPER aan het bijleren is, kan je hem terugvinden op zijn fiets, waar hij al eens graag een tochtje mee maakt. Daarnaast werkt hij als barman in Den Draak, een LGBTQI+ café in het hartje van Antwerpen. Op het einde van een drukgevulde dag probeert hij wel eens wat yoga-poses, al ligt hij daarbij wel regelmatig in de knoop.

07-02-2024

Ook interessant

20 feb. 2024

Onderzoek social dance (folk-, volks- en werelddans)

Neem deel aan ons onderzoek naar folk-, volks- en werelddans en de manier waarop dit doorgegeven kan worden aan de volgende generaties.
Lees meer
20 feb. 2024

Memoranda rond cultuur en kunsten

SARC en oKo publiceerden memoranda met beleidsaanbevelingen rond cultuur en kunsten.
Lees meer
11 jan. 2024

Jachthoornblazen op Fürst-Pless- en Parforcehoorn erkend als immaterieel erfgoed!

Op 10 januari 2024 werd het jachthoornblazen op Fürst-Pless- en Parforcehoorn door de minister van cultuur Jan Jambon opgenomen op de Inventaris Vlaa…
Lees meer
14 dec. 2023

Ruim 500.000 euro voor het doorgeven van vakmanschap

De Vlaamse minister van Cultuur kent 23 beurzen toe voor het doorgeven van vakmanschap in meester-leerlingtrajecten
Lees meer