Home Nieuws Muziek- en podiumerfgoed op Open Monumentendag 20…

Muziek- en podiumerfgoed op Open Monumentendag 2020

Op zondag 13 september 2020, Open Monimentendag, is er ook voor de liefhebber van muziek- en podiumerfgoed heel wat boeiende plekken te bezoeken of digitaal te beleven. Wij geven je een greep uit het aanbod.

Schouwburg Kortrijk achter de schermen

Schouwburg Kortrijk bestaat dit seizoen 100 jaar. Ontdek het uitzonderlijke gebouw met al zijn verborgen hoekjes, kantjes en verhalen. Bewonder de unieke en historische decorstukken die de schouwburg recent mocht ontvangen (bekijk hier een reportage van RTV).

Virtuele rondleiding in de Bourlaschouwburg, Antwerpen

Speciaal voor de Open Monumentendag kan je achter de schermen van de Bourlaschouwburg kijken via de 360° rondleiding vanuit uw eigen zetel, via uw smartphone, computer of VR-bril.

Virtuele rondleiding in de Koninklijke Stadsschouwburg Brugge


Bob de Moor leidt rond in Theater Malpertuis, Tielt

Acteur en ex-​directeur Bob De Moor en de medewerkers van Malpertuis staan klaar om jullie wegwijs te maken achter de schermen van Theater Malpertuis.


Muziek en erfgoed’ met Piacevole, Joris Verdin en Jolien De Gendt, Leuven

Een bijzondere selectie van het in KADOC bewaarde muziekerfgoed wordt op een originele manier uitgevoerd. 


CD-jact BELPOP-fietstoch, Schoten

Ga op jacht naar muziek met Schotense roots langs de BELPOP fietstocht. Deze fietstocht neemt je mee langs 10 plekken en monumenten die je het muzikale verhaal van Schoten brengen.


ErfgoedApp: digitale stadswandeling Cypriaan De Rore & de Vrijheid, Ronse

Ontdek het verhaal van de 16de eeuwse componist Cypriaan De Rore in deze ErfgoedApp-wandeling.


Digitale gidsbeurt wederopbouwpand, Zonnebeke

Een gids neemt je digitaal mee op sleepbouw doorheen de historiek van de fanfare St. Cecilia Zonnebeke en het wederopbouwpand, de Sint-Lucaszaal.

Ook interessant

11 mrt. 2024

Verslag werksessie Dans en het museum

Hoe kan een samenwerking tussen dans en musea er uitzien? Aan de hand van prikkelende stellingen, vragen en praktijkvoorbeelden gingen we hierover in…
Lees meer
11 jan. 2024

Workshop - Dans en het museum

CEMPER en Danspunt nodigen dansers en museummedewerkers uit op een werksessie over dans in het museum op 24 februari 2024.
Lees meer
08 dec. 2023

Aftermovie: lancering van Schipper mag ik overvaren?

Op 14 november verscheen 'Schipper mag ik overvaren?' en dat lieten we niet onopgemerkt voorbijgaan! Herbeleef de lancering via onze aftermovie.
Lees meer
07 dec. 2023

Erfgoeddag 2024: er zit muziek in het woord 'Thuis'

Het thema van Erfgoeddag 2024 is 'Thuis'. We reiken je graag enkele thema's binnen muziek en podiumkunsten aan waarrond je kan werken.
Lees meer