Nomineer een inspirerende borgingspraktijk

Het Register van Inspirerende Voorbeelden rond het borgen van immaterieel erfgoed bundelt best practices voor het doorgeven en delen van niet-tastbaar erfgoed. Ken jij iemand die immaterieel erfgoed op een inspirerende manier doorgeeft? Nomineer die persoon of organisatie dan voor een plekje op het Register.

Immaterieel erfgoed is niet-tastbaar en daarom is er actie nodig om het levend te houden en door te geven aan toekomstige generaties. Dat noemen we borgen. Hoe we immaterieel erfgoed borgen, kunnen we leren van elkaar.

Het Register van Inspirerende Voorbeelden verzamelt begeesterende en vernieuwende borgingspraktijken. De bedoeling is dat iedereen inspiratie kan halen uit de lijst. Deze lijst bevat intussen 3 borgingsinitiatieven voor muziek- en podiumprakijken: 

Om nieuwe acties, projecten en programma’s op het Register te plaatsen, doen we beroep om het brede publiek en de cultureel-erfgoedsector.

Ken jij iemand die immaterieel erfgoed op een inspirerende manier doorgeeft? Tot en met 30 september kan je die persoon of organisatie nomineren voor een plekje op het Register.

Een expertencommissie beoordeelt de nominaties en adviseert de Vlaamse minister van Cultuur in zijn keuze van inspirerende voorbeelden. De minister plaatst de erkende voorbeelden telkens voor drie jaar op het Register.

Nomineer jouw favoriete inspirerende voorbeeld hier!

Het Gnawafestival en JOLA-project werden in 2020 genomineerd voor het Register

Stel een vraag

Heb je vragen of wil je weten wat CEMPER voor je kan betekenen? Laat van je horen!
CEMPER vzw
Onder-Den-Toren 12
B‑2800 Mechelen
O. nr. 0683 772 202
RPR Mechelen