Renaissancemuziek en -kunst in Vlaanderen: het Mechels Koorboek in context

14-05-2021

Op 20 mei 2021 worden de facsimile van en studie over het Mechels Koorboek gepresenteerd en inhoudelijk toegelicht tijdens een internationaal webinar dat het Department of European Studies van Columbia University (New York) organiseert in samenwerking met de Alamire Foundation.

Het Mechels Koorboek werd aan het begin van de zestiende eeuw, ca. 1508 – 1516, vervaardigd in het atelier van Petrus Alamire, een belangrijk muziekscribent uit de Lage Landen, voor een telg van de toen heersende Habsburgse dynastie. Het handschrift is niet alleen een van de best bewaarde uit het Alamirecorpus, het is tevens een van de mooist verluchte en een van de grootste die hij ooit maakte. Het boek wordt nog steeds bewaard in Mechelen, de stad waar het werd gemaakt.

Naar aanleiding van de publicatie van een facsimile van het Mechelse koorboek door de Alamire Foundation, zullen panelleden het manuscript bespreken vanuit het perspectief van de historische musicologie, de muziekpraktijk en de kunstgeschiedenis.

Meer informatie over deze webinar vind je hier.

14-05-2021

Stel een vraag

Heb je vragen of wil je weten wat CEMPER voor je kan betekenen? Laat van je horen!
CEMPER vzw
Onder-Den-Toren 12
B‑2800 Mechelen
O. nr. 0683 772 202
RPR Mechelen