TRACKS Webinar en Q&A: Catch that Copyright

03-09-2020

Wil jij als kunstenorganisatie je archiefmateriaal online activeren? Heb je vragen rond de rechtenstatus van je archief? Wil je weten hoe je rechten vandaag kan documenteren om ze in de toekomst eenvoudig te klaren?

De coronamaatregelen zorgden voor een groei in online ontsluitingsinitiatieven en deed dit soort vragen enkel toenemen. Om materiaal online te ontsluiten, is het meer dan ooit noodzakelijk om zicht te hebben op de rechtenstatus van archiefmateriaal en om waar mogelijk van bij het begin goede afspraken te maken met de vervaardigers en eventuele andere rechthebbenden.

Om deze vragen te beantwoorden voorzien we samen met de partners binnen TRACKS deze webinar voor de kunstensector gevolgd door een virtuele vraag-en antwoordsessie met expert Joris Deene op 20 oktober 2020.

Dit (volledig ondertitelde) webinar beantwoordt vragen als:

  • Wat kan en mag met archiefmateriaal volgens het auteursrecht?
  • Wat moet je documenteren?
  • Hoe moet je dat documenteren?
  • Hoe maak je een risicoanalyse?

Heb je de webinar bekeken, dan kan je nog dieper in de materie duiken tijdens een virtuele Q&A met jurist en expert intellectuele eigendomsrechten Joris Deene op 20 oktober 2020 om 15u. Schrijf je in en bezorg ons voor 14 oktober jouw vragen.

03-09-2020

Stel een vraag

Heb je vragen of wil je weten wat CEMPER voor je kan betekenen? Laat van je horen!
CEMPER vzw
Onder-Den-Toren 12
B‑2800 Mechelen
O. nr. 0683 772 202
RPR Mechelen