Home Nieuws Zet jouw ambacht of vakmanschap in de kijker

Zet jouw ambacht of vakmanschap in de kijker

CEMPER zet zich doorheen 2022 — samen met Werkplaats immaterieel erfgoed, ETWIE en Bokrijk | Vakmanschap en Erfgoed — in om de diversiteit aan ambachten, vakmanschap en technieken rond muziek en podiumkunsten zichtbaar te maken.

Het gaat bijvoorbeeld over het bouwen van violen, het ontwerpen van theaterkostuums en het schilderen van decordoeken. Deze praktijken worden doorgegeven tussen generaties en evolueren nog steeds. Op immaterieelerfgoed​.be willen we een zo volledig en divers mogelijk overzicht geven van deze praktijken.

Misschien hou jij ook een ambacht, vakmanschap of technieken rond muziek en podiumkunsten in leven?

Geef jouw immaterieel muziek- en podiumerfgoed meer zichtbaarheid door het te registreren op immaterieelerfgoed​.be.

Om jouw praktijk aan het overzicht toe te voegen, dien je een tekst en foto in op bovenstaande website. Niet iedereen zal jouw ambacht of vakmanschap kennen. Omschrijf dus goed wat jouw praktijk juist inhoudt: Wat gebeurt er precies? Wat heb je erbij nodig? Hoe doe je het? Misschien gebruik je speciale technieken. Hier vind je tips voor jouw tekst en meer inspiratievragen. Je kan ook enkele voorbeelden bekijken die reeds in het overzicht staan, zoals musette bouwen, poppen en figuren maken en contrabasbouw.

Hulp nodig bij het registreren van je praktijk? Onze collega Sarah Masson helpt je graag verder (sarah.​masson@​cemper.​be).

Atelier vioolbouwer Maarten De Keukeleire
16-05-2022

Ook interessant

13 mei 2024

Vacature Stafmedewerker Archiefzorg & Erfgoedregistratie

Wil jij je inzetten voor de duurzame zorg voor en bewaring van muziek- en podiumerfgoed in Vlaanderen en Brussel? CEMPER is op zoek naar een stafmede…
Lees meer
20 feb. 2024

Onderzoek social dance (folk-, volks- en werelddans)

Neem deel aan ons onderzoek naar folk-, volks- en werelddans en de manier waarop dit doorgegeven kan worden aan de volgende generaties.
Lees meer
20 feb. 2024

Memoranda rond cultuur en kunsten

SARC en oKo publiceerden memoranda met beleidsaanbevelingen rond cultuur en kunsten.
Lees meer
07 feb. 2024

Maak kennis met Mieke en Jeroen

We verwelkomen stafmedewerker immaterieel erfgoed Mieke Witkamp en stagiair scenografisch erfgoed Jeroen Gyselings.
Lees meer