Expo 'Swing in België'

Swing

Tot en met 16 januari 2020 kan je in het Jazzcentrum Vlaanderen in Dendermonde de gratis tentoonstelling Swing in België’ bezoeken. De tentoonstelling focust zich op de periode 1936 – 1946

In deze periode beleefde jazz in België een waar hoogtepunt. Onze jazzorkesten werden beschouwd als de allerbeste in heel Europa en bekende Amerikaanse solisten op doorreis kenden in België een verplichte stopplaats. In de tentoonstelling Swing in België’ kan je ontdekken hoe de swingmuziek van de orkesten van Jean Omer, Robert de Kers, Fud Candrix en het grootste Belgische radio-jazzorkest onder leiding van Stan Brenders, uiteindelijk een vehikel voor propaganda én protest onder de bezetting zou worden. In de tentoonstelling vind je vele ongeziene en unieke documenten, foto’s, affiches, verhalen en muziek.

De tentoonstelling werd samengesteld door jazz- en swing- liefhebber en ‑expert Christian Van den Broeck. Hij hielp Robert Pernet — dé archivaris van de Belgische jazz — zijn verzameling te voltooien. Na de dood van Pernet bleef Christian alle Belgische jazzproducties verzamelen. Nu brengt hij het grootste deel van zijn tijd door met het onderzoeken van de geschiedenis van allerlei vergeten muziek.

Meer info

Surf naar jazzcentrumvlaanderen​.be

Stel een vraag

Heb je vragen of wil je weten wat CEMPER voor je kan betekenen? Laat van je horen!
CEMPER vzw
Onder-Den-Toren 12
B‑2800 Mechelen
O. nr. 0683 772 202
RPR Mechelen