Gezocht: podiumtechnisch erfgoed

Podiumtechnisch erfgoed loopt voorlopig nog te weinig in de kijker en dreigt tussen de mazen van het erfgoednet te vallen. Daarom sloegen CEMPER, ETWIE, STEPP en het RITCS de handen in elkaar om het podiumtechnisch erfgoed van Vlaanderen in kaart brengen met de hulp van podiumtechniekers en vrijwilligers. Dat kunnen ze doen door onze bevraging in te vullen. Daarin wordt gevraagd naar waar er zich collecties van podiumtechnisch materiaal bevinden, hoe groot deze zijn en wat hun globale context is.

Wat zoeken we?

We zijn op zoek naar zowel kleine als grote collecties of verzamelingen die een of meerdere van volgende zaken bevatten:

  • Theatergebouwen en wat daaraan vasthangt (bv machinerie);
  • Voorwerpen gebruikt in theatergebouwen/​gehanteerd door theatertechnici;
  • Documenten/​foto’s in verband met podiumtechnieken (papier of digitaal);
  • Gewoontes, tradities en gebruiken van podiumtechnici (zogenaamd immaterieel erfgoed’).

Heb je iets van bovenstaande zaken liggen — ook al denk je dat het gewoon oude rommel’ is, of zelfs als voorwerpen kapot zijn — vul onze bevraging in en help zo mee aan de zoektocht! Het duurt ongeveer 30 minuten om de vragenlijst in te vullen. 

Wat kan je nog meer doen? 

Ken je nog mensen of organisaties die deze vragenlijst kunnen invullen? Stuur de bevraging dan zeker door! Zo kunnen we een volledig beeld schetsen van het podiumtechnisch erfgoed in Vlaanderen.

Erfgoedregistratie Elias Feys Mail Elias Feys

Stel een vraag

Heb je vragen of wil je weten wat CEMPER voor je kan betekenen? Laat van je horen!
CEMPER vzw
Onder-Den-Toren 12
B‑2800 Mechelen
O. nr. 0683 772 202
RPR Mechelen