'Global Disconnections: Performing Arts Collections in the time of a Pandemic'

14-10-2021

Wat is wereldwijd de impact geweest van de COVID-crisis op het beheer van podiumcollecties? Sibmas en het Pools Theaterinstituut stellen deze vraag tijdens het online symposium Global Disconnections: Performing Arts Collections in the time of a Pandemic’ op donderdag 28 oktober.

In deze moeilijke tijden willen ze zich richten op de invloed die de pandemie heeft gehad op het functioneren van lidorganisaties van SIBMAS en andere culturele instellingen. Ze willen ook nieuwe oplossingen en praktijken bespreken die tijdens de lockdown zijn ontwikkeld.

Tijdens het eerste deel van de conferentie komen drie sprekers aan het woord: Maria Babicka van het Zbigniew Raszewski Theater Instituut, Eric Colleary — Cline Curator of Theatre and Performing Arts van het Harry Ransom Centre, The University of Texas at Austin, en Ramona Riedzewski — het voormalige hoofd van het collectiebeheer van de onlangs opgeheven speciale afdeling voor podiumkunsten van het Victoria and Albert Museum, Londen.

Na de keynote presentaties is er een kort paneldebat, waarin Eric, Maria en Ramona worden bijgestaan door Bernice Chan van de International Association of Theatre Critics (Hong Kong), Nic Leonhardt van Ludwig Maximilians-Universitaet (Muenchen), en Alan Jones van het Royal Conservatoire of Scotland (Glasgow) die het debat zullen aanvullen.

Lees meer over deze webinar op de website van het Pools Theaterinstituut.

14-10-2021

Stel een vraag

Heb je vragen of wil je weten wat CEMPER voor je kan betekenen? Laat van je horen!
CEMPER vzw
Onder-Den-Toren 12
B‑2800 Mechelen
O. nr. 0683 772 202
RPR Mechelen