Als sluitstuk van het project ‘Doorgeven van vakmanschap in een meester-leerlingtraject’ schreven Pieter Blondelle, Willy Vermaelen, Mirte Maes en Toon Lauwers een hakkebord bouwboek. Dit project werd ondersteund door het Departement Cultuur Jeugd en Media van de Vlaamse Overheid. Het boek is een verzameling van ontdekkingen, ervaringen en ontwikkelingen die tot stand kwamen tijdens onderlinge bouwsamenkomsten en tijdens gesprekken met gekende en gevestigde internationale bouwers.
Het boek beschrijft de bouw van een 15⁄16 model gebaseerd op historische en moderne instrumenten. De bedoeling van deze bundel is het doorgeven van kennis en ervaringen. De informatie is dan ook vrij toegankelijk.
22-11-2021
Ook interessant
29 nov. 2024
‘Leuven Chansonnier in Perspective’ – 50 minidocumentaires belichten een 15de-eeuws liedboek
Alamire Foundation vertelt over het onderzoek naar en de documentairereeks rond het 15de-eeuws liedboek Leuven Chansonnier.
Lees meer
26 nov. 2024
Met hout en hart: Danny Van den Herrewegen over draailierbouw
Danny Van den Herrewegen vertelt over zijn afgelegde parcours, zijn passie voor houtbewerking en zijn kijk op het bouwen van muziekinstrumenten.
Lees meer
04 sep. 2024
Een actieplan voor danserfgoed in Vlaanderen – Werksessie Netwerk Danserfgoed
Ben jij begaan met het doorgeven van dans en danskennis? Werk mee aan een actieplan voor danserfgoed in Vlaanderen tijdens onze werksessies op 19 okt…
Lees meer
14 aug. 2024
De nachtelijke gezangen van Beatrijs: 13de-eeuws antifonarium ontsloten
Organist Iris Eysermans vertelt in een interview over de ontsluiting van een 13de-eeuws antifonarium uit de voormalige cisterciënzerinnenabdij van Na…
Lees meer