Als sluitstuk van het project ‘Doorgeven van vakmanschap in een meester-leerlingtraject’ schreven Pieter Blondelle, Willy Vermaelen, Mirte Maes en Toon Lauwers een hakkebord bouwboek. Dit project werd ondersteund door het Departement Cultuur Jeugd en Media van de Vlaamse Overheid. Het boek is een verzameling van ontdekkingen, ervaringen en ontwikkelingen die tot stand kwamen tijdens onderlinge bouwsamenkomsten en tijdens gesprekken met gekende en gevestigde internationale bouwers.

Het boek beschrijft de bouw van een 15⁄16 model gebaseerd op historische en moderne instrumenten. De bedoeling van deze bundel is het doorgeven van kennis en ervaringen. De informatie is dan ook vrij toegankelijk.
22-11-2021
Ook interessant

16 apr. 2025
"We moesten underground gaan of het zelf organiseren” - Gerrit Wellens over hiphop in België
Gerrit Wellens (°1964) was in de jaren 1980 een van de pioniers in Vlaanderen die begon met breakdansen.
Lees meer

28 feb. 2025
Immaterieel erfgoed van theater in de kijker?
Theater in Vlaanderen is zowel voor als achter de schermen rijk aan immaterieel erfgoed. We zetten die theaterpraktijken dit jaar in de kijker.
Lees meer

27 feb. 2025
Dans in de kijker gezet als immaterieel erfgoed
Van popping tot de kadril, van Peruaanse dans tot swing. Het afgelopen jaar zetten we ons in om immaterieel danserfgoed beter zichtbaar te maken.
Lees meer

20 feb. 2025
CEMPER op het 48e wereldcongres van ICTMD
In januari 2025 nam Debora Plouy deel aan het wereldcongres van ICTMD. Ze geeft een overzicht van de belangrijkste thema’s die aan bod kwamen.
Lees meer