Op zoek naar Nederlandstalig muziekerfgoed

Dreigt het werk van Boudewijn de Groot, Louis Neefs, Corry Brokken, Annie M.G. Schmidt, Jan De Wilde, Woiski Sr & Jr, Drs. P, Wannes Van de Velde … en vele andere auteurs en vertolkers van het Nederlandstalig lied te verdwijnen? 

Omdat de Taalunie wil bijdragen aan een betere houdbaarheid, bruikbaarheid en zichtbaarheid van belangrijk Nederlandstalig muzikaal erfgoed, is aan Muziekweb en CEMPER gevraagd om bij privéverzamelaars en archiefinstellingen in het taalgebied Nederlandstalig muzikaal erfgoed te inventariseren. 

Het onlangs in Nederland opgerichte netwerk van de podiumkunsten, Podiumkunst​.net, wil een breed netwerk van muziek- en theatercollecties opbouwen en ziet in de geïnventariseerde collecties met Nederlandstalig erfgoed een belangrijke inspiratiebron voor makers, onderzoekers en liefhebbers. De toekomst van deze rijkdom zou gewaarborgd moeten blijven. 

Webinar: De liefde voor muziek

Taalunie en Podiumkunst​.net organiseerden op 10 juni een webinar rond dit thema onder de titel De liefde voor muziek.

Voor wie niet aanwezig kon zijn: alles is opgenomen en te bijkijken via de link: https://www.youtube.com/watch?v=p‑MhqmWCTTk.

De filmpjes die getoond werden tijdens het webinar, vind je eveneens online:

Meedenken

Mocht je mee willen denken over vervolgstappen, stuur dan een mail naar communicatie@​podiumkunst.​net of Marc Paredis, mparedis@​taalunie.​org.

Het rapport Lokalisatie van Nederlandstalig muzikaal erfgoed’ kan je hier raadplegen.

(Foto: Drs. P, Rob Bogaerts / Anefo, CC0, via Wikimedia Commons)

Stel een vraag

Heb je vragen of wil je weten wat CEMPER voor je kan betekenen? Laat van je horen!
CEMPER vzw
Onder-Den-Toren 12
B‑2800 Mechelen
O. nr. 0683 772 202
RPR Mechelen