Home Nieuws STEPP contactdag rond podiumtechnisch erfgoed

STEPP contactdag rond podiumtechnisch erfgoed

Dit evenement is afgelopen.

De contactdag van STEPP op 14 juni 2022 staat in het teken van podiumtechnisch erfgoed. Wat staat er allemaal op het programma? 

Samen met Elias Feys (CEMPER) zoeken we een antwoord op de vraag; Wat is erfgoed?. (Check STEPP magazine 39 als je nu al meer over erfgoed wil weten). Daarna spitsen we toe op podiumtechnisch erfgoed. Wie beter dan Chris Van Goethem (STEPP / EHB) kan ons hierover meer vertellen? Net voor de koffiepauze komt de CANON werkgroep ons meer vertellen over hun project. 

In het 2e blokje van de voormiddag bekijken we concrete voorbeelden van dichterbij. Bruno Forment komt vertellen over de doekencollectie. Johan Penson vertelt je dan weer hoe het is om in een geklasseerd gebouw als de Vooruit grote ingrijpende verbouwingen te realiseren. Ken je het boek Witnesses of Words? Auteur Marco C. van der Hoeven komt ons wegwijs maken in microfoontechniek door de jaren. 

Tijdens de middagpauze zal er de mogelijkheid zijn om in gesprek te gaan met een van onze vele partners op deze dag, wie wil kan ook gaan snuisteren op de erfgoedzolder van Stadsschouwburg Brugge, of gewoon genieten van een broodje en het weerzien van collega’s.

Na de middag focussen we op inventariseren en bewaren. We kijken samen met CEMPER hoe we kunnen inventariseren. Welke tools zijn hiervoor beschikbaar? De studenten van Graduaat Informatie en Archiefbeheer (EHB) komen hun project voorstellen en daarna stellen we samen met Wouter Lammens (FARO) ons de vraag of je eigenlijk die oude lampen mag repareren of beter niet? En hoe dan wel? 

Na een korte koffiebreak richten we onze blik op de toekomst. Wat kunnen we doen met dat erfgoed? Showtex heeft alvast een leuk project die oude doeken terug tot leven brengt, Stadsschouwburg Brugge vertelt je meer over hun tentoonstelling en nieuwe werkgroep Erfgoed. We sluiten de dag af met een terugblik op de technische evolutie van de Stadsschouwburg in de afgelopen 150 jaar.

Tekst: STEPP

Ook interessant

13 mei 2024

Vacature Stafmedewerker Archiefzorg & Erfgoedregistratie

Wil jij je inzetten voor de duurzame zorg voor en bewaring van muziek- en podiumerfgoed in Vlaanderen en Brussel? CEMPER is op zoek naar een stafmede…
Lees meer
11 jan. 2024

Workshop - Dans en het museum

CEMPER en Danspunt nodigen dansers en museummedewerkers uit op een werksessie over dans in het museum op 24 februari 2024.
Lees meer
24 nov. 2023

Verslag van de inspiratiedag podiumtechnisch erfgoed

Ontdek welke sprekers aan bod kwamen tijdens de inspiratiedag podiumtechnisch erfgoed.
Lees meer
11 okt. 2023

Debat - De paradox van populair muziekerfgoed

Als onderdeel van de erfgoeddebatten van het postgraduaat Cultureel Erfgoed ontvangen we je op woensdag 25 oktober voor een gastlezing en debat rond …
Lees meer