STEPP contactdag rond podiumtechnisch erfgoed

De contactdag van STEPP op 14 juni 2022 staat in het teken van podiumtechnisch erfgoed. Wat staat er allemaal op het programma? 

Samen met Elias Feys (CEMPER) zoeken we een antwoord op de vraag; Wat is erfgoed?. (Check magazine 39 als je nu al meer over erfgoed wil weten). Daarna spitsen we toe op podiumtechnisch erfgoed, wie beter dan Chris Van Goethem (STEPP / EHB) kan ons hierover meer vertellen? Net voor de koffiepauze komt de CANON werkgroep ons meer vertellen over hun project. 

In het 2e blokje van de voormiddag bekijken we concrete voorbeelden van dichterbij. Bruno Forment komt vertellen over de doekencollectie. Johan Penson vertelt je dan weer hoe het is om in een geklasseerd gebouw als de Vooruit grote ingrijpende verbouwingen te realiseren. Ken je het boek Witnesses of Words? Auteur Marco C. van der Hoeven komt ons wegwijs maken in microfoontechniek door de jaren. 

Tijdens de middagpauze zal er de mogelijkheid zijn om in gesprek te gaan met een van onze vele partners op deze dag, wie wil kan ook gaan snuisteren op de erfgoedzolder van Stadsschouwburg Brugge, of gewoon genieten van een broodje en het weerzien van collega’s.

Na de middag focussen we op inventariseren en bewaren. We kijken samen met CEMPER hoe we kunnen inventariseren. Welke tools zijn hiervoor beschikbaar? De studenten van Graduaat Informatie en Archiefbeheer (EHB) komen hun project voorstellen en daarna stellen we samen met Wouter Lammens (FARO) ons de vraag of je eigenlijk die oude lampen mag repareren of beter niet? En hoe dan wel? 

Na een korte koffiebreak richten we onze blik op de toekomst. Wat kunnen we doen met dat erfgoed? Showtex heeft alvast een leuk project die oude doeken terug tot leven brengt, Stadsschouwburg Brugge vertelt je meer over hun tentoonstelling en nieuwe werkgroep Erfgoed. We sluiten de dag af met een terugblik op de technische evolutie van de Stadsschouwburg in de afgelopen 150 jaar.

Schrijf je in via de website van STEPP

Tekst: STEPP

Stel een vraag

Heb je vragen of wil je weten wat CEMPER voor je kan betekenen? Laat van je horen!
CEMPER vzw
Onder-Den-Toren 12
B‑2800 Mechelen
O. nr. 0683 772 202
RPR Mechelen