Home Nieuws Cursus: Breng je techniek of ambacht in beeld

Cursus: Breng je techniek of ambacht in beeld

Altijd al willen leren hoe je een techniek of ambacht in beeld brengt? ETWIE, Expertisecentrum voor Technisch, Wetenschappelijk en Industrieel Erfgoed, organiseert een vormingsreeks waarin je leert een korte documentaire te maken over een ambacht/​techniek naar keuze. Een documentaire, want de authenticiteit en schoonheid van vakmanschap laat zich heel goed vastleggen op camera. De cursus is praktijkgericht, laagdrempelig en intensief, maar op het einde hebben de termen half total shot’, voice-over’ of vogelperspectief’ geen geheimen meer voor je!

Voor deze reeks nodigt ETWIE Wendy Van Wilgenburg uit. Zij organiseert jaarlijks het Ambacht in Beeld Festival in Nederland, het festival dat zich richt op ambachtelijk meesterschap met bijhorend filmfestival, waar prachtige films worden getoond (voor inspiratie, zie ambachtinbeeldfestival​.nl).


Interesse? Schrijf je gauw in!

De reeks vindt plaats op 4 momenten, telkens van 12u30 tot uiterlijk 16u30 en start op donderdag 11 april in het Industriemuseum in Gent. De kosten bedragen (incl. BTW, koffie & thee): €160 per filmonderwerp, of je nu als individu of als duo komt. Meer info vind je op de website van ETWIE of via Lieselot Cornelis: lieselot@​etwie.​be.

Ook interessant

23 apr. 2024

“Gentse volksliedjes hebben een grote verbindingskracht”

Folkmuzikant Wim Claeys zingt samen met de Stemband liedjes in het Gents dialect. Het kinderkoor kreeg een plaats op het Register van Inspirerende Vo…
Lees meer
01 mrt. 2024

Ambacht in Beeld Festival Brussel 2024

Ontdek op 30 en 31 maart 2024 meer dan 40 workshops, masterclasses, exposities, demonstraties en films tijdens het Ambacht in Beeld Festival.
Lees meer
11 jan. 2024

Jachthoornblazen op Fürst-Pless- en Parforcehoorn erkend als immaterieel erfgoed!

Op 10 januari 2024 werd het jachthoornblazen op Fürst-Pless- en Parforcehoorn door de minister van cultuur Jan Jambon opgenomen op de Inventaris Vlaa…
Lees meer
14 dec. 2023

Ruim 500.000 euro voor het doorgeven van vakmanschap

De Vlaamse minister van Cultuur kent 23 beurzen toe voor het doorgeven van vakmanschap in meester-leerlingtrajecten
Lees meer