Stichting Logos dook twee jaar lang in haar archieven. De collectie met meer dan 200 experimentele muziekinstrumenten die Godfried-Willem Raes sinds het einde van de jaren 60 bouwde, vormde het onderwerp van de missie. Synthelogs, pneumafonen, muziekrobots, bellenorgels, hybride blazers, muzikale rijtuigen en zelfs onzichtbare muziekinstrumenten werden stuk voor stuk beschreven en gedocumenteerd. Bouwtekeningen, klankopnames, filmpjes en foto´s werden verzameld en nieuwe documentatie werd aangemaakt. Verrassende verhalen en hilarische filmpjes kwamen boven drijven. Het resultaat van deze arbeid ontdek je (onder andere) op de projectwebsite.

Samen met het Muziekinstrumentenmuseum (mim), CEMPER en expert Maarten Quanten (docent Koninklijk Conservatorium Brussel) werd in dit erfgoedproject ook de problematiek van het catalogiseren van experimentele muziekinstrumenten onderzocht.

Neem beslist een kijkje op de catalogus
en baan je een weg doorheen de Collectie Logos!

Ook interessant

21 okt. 2024

Breng muziek en podiumkunsten aan op FAAM

Het virtueel museum FAAM verwelkomt jouw erfgoed.
Lees meer
01 okt. 2024

Hoe een podiumtijdschrift zijn archief activeert – Simon Baetens over 40 jaar Etcetera

Het archief van 40 jaar Etcetera vormde de basis voor vier podcasts, die nog tot 31 oktober 2024 te beluisteren zijn in het Letterenhuis. Simon Baete…
Lees meer
16 sep. 2024

Noord-Indische klassieke muziek: een traditie van meester op leerling doorgegeven

Haroun Iqbal, jazzgitarist en componist, verdiepte zich samen met Asad Qizilbash in de wereld van Noord-Indische klassieke muziek dankzij een meester…
Lees meer
03 sep. 2024

Leer via instructievideo’s een draailier bouwen

Ontdek hoe je een luitvormige Franse draailier bouwt van a tot z in deze reeks van instructievideo’s en schaaf je kennis als vakmens al kijkend bij!
Lees meer