Home Nieuws Logoscollectie online

Logoscollectie online

Stichting Logos dook twee jaar lang in haar archieven. De collectie met meer dan 200 experimentele muziekinstrumenten die Godfried-Willem Raes sinds het einde van de jaren 60 bouwde, vormde het onderwerp van de missie. Synthelogs, pneumafonen, muziekrobots, bellenorgels, hybride blazers, muzikale rijtuigen en zelfs onzichtbare muziekinstrumenten werden stuk voor stuk beschreven en gedocumenteerd. Bouwtekeningen, klankopnames, filmpjes en foto´s werden verzameld en nieuwe documentatie werd aangemaakt. Verrassende verhalen en hilarische filmpjes kwamen boven drijven. Het resultaat van deze arbeid ontdek je (onder andere) op de projectwebsite.

Samen met het Muziekinstrumentenmuseum (mim), het Centrum voor Muziek- en Podiumerfgoed (CEMPER) en expert Maarten Quanten (docent Koninklijk Conservatorium Brussel) werd in dit erfgoedproject ook de problematiek van het catalogiseren van experimentele muziekinstrumenten onderzocht.

Neem beslist een kijkje op de catalogus en baan je een weg doorheen de Collectie Logos!

Ook interessant

Klavibikord
03 mei 2021

De beschrijving van de muziekinstrumenten van Stichting Logos

Stichting Logos beheert een collectie van meer dan 200 niet-traditionele muziekinstrumenten, gebouwd door Godfried-Willem Raes. Om het beheer van die…
Lees meer
Hans Memlings
23 feb. 2023

Het engelenconcert van Memling

Wat als je instrumenten uit de 15de eeuw zou kunnen bespelen? Historisch blazersensemble Oltermonatno liet de instrumenten op Hans Memlings 'God de V…
Lees meer
Schermopname 67
15 apr. 2020

Blijf je publiek inspireren! Praktijkvoorbeelden om je archief online te tonen

Hoe blijf je in deze tijd in contact met je publiek? We staan even stil bij de creatieve mogelijkheden die een digitaal archief creëert.
Lees meer
Transit web
26 jan. 2015

De TRANSIT-collectie - een kleine geschiedenis in documenten

15 jaar TRANSIT, Festival voor Nieuwe Muziek, op een website.
Lees meer