Stichting Logos dook twee jaar lang in haar archieven. De collectie met meer dan 200 experimentele muziekinstrumenten die Godfried-Willem Raes sinds het einde van de jaren 60 bouwde, vormde het onderwerp van de missie. Synthelogs, pneumafonen, muziekrobots, bellenorgels, hybride blazers, muzikale rijtuigen en zelfs onzichtbare muziekinstrumenten werden stuk voor stuk beschreven en gedocumenteerd. Bouwtekeningen, klankopnames, filmpjes en foto´s werden verzameld en nieuwe documentatie werd aangemaakt. Verrassende verhalen en hilarische filmpjes kwamen boven drijven. Het resultaat van deze arbeid ontdek je (onder andere) op de projectwebsite.

Samen met het Muziekinstrumentenmuseum (mim), CEMPER en expert Maarten Quanten (docent Koninklijk Conservatorium Brussel) werd in dit erfgoedproject ook de problematiek van het catalogiseren van experimentele muziekinstrumenten onderzocht.

Neem beslist een kijkje op de catalogus
en baan je een weg doorheen de Collectie Logos!

Ook interessant

15 jan. 2025

Bevraging podiumkunsten in musea

Werk jij in een museum? Programmeerden jullie al podiumkunsten? Of is er interesse om dat te doen? In een korte bevraging polsen we naar de programma…
Lees meer
06 dec. 2024

Workshop digitale trashday

Omdat het niet altijd makkelijk is om je digitale werkomgeving op orde te houden, organiseren de TRACKS-partners een workshop digitaal opruimen op do…
Lees meer
05 dec. 2024

Game on: Welke linken hebben muziek en podiumkunsten met sport en spel?

Met de slagzin ‘Game on!’ staan sport en spel centraal tijdens Erfgoeddag 2025. Ook muziek en podiumkunsten hebben banden met dat thema.
Lees meer
26 nov. 2024

Met hout en hart: Danny Van den Herrewegen over draailierbouw

Danny Van den Herrewegen vertelt over zijn afgelegde parcours, zijn passie voor houtbewerking en zijn kijk op het bouwen van muziekinstrumenten.
Lees meer